maandag 26 september 2011

Steeds meer onveilige seks onder jongeren

Wereldwijd hebben steeds meer jongeren onveilige seks. In landen als Frankrijk en de Verenigde Staten is dat aantal ten opzichte van twee jaar geleden vrijwel verdubbeld.
Dat concludeert farmaceuticafabrikant Bayer, zelf producent van anticonceptiemiddelen, in een onderzoek naar gebruik van voorbehoedmiddelen. De resultaten van de toetsing ‘Clueless or Clued Up: Your Right to be informed about contraception’ in 26 landen zijn vandaag, op de Wereld Anticonceptiedag, bekendgemaakt.
In Frankrijk is het aantal jongeren dat onveilig vrijt in vergelijking met 2009 meer dan verdubbeld. In Amerika steeg dit aantal met 40 procent, in Groot-Brittannië met 19 procent. Toch krijgt in dat land, en tevens in veel Aziatische landen, driekwart van hen seksuele voorlichting. In Europa geldt dat voor de helft van de jongeren.
Volgens Reuters blijkt uit het onderzoek van Bayer ook dat in Egypte ruim een derde van de jongeren denkt dat baden of douchen werkt als voorbehoedmiddel. In Thailand en India denkt een kwart van hen dat je niet zwanger kunt raken door tijdens de menstruatie seks te hebben. Voor het onderzoek werden 6.000 jongeren ondervraagd door elf non-gouvernementele organisaties, die stellen dat ongewenste zwangerschappen onder jonge mensen een wereldwijd probleem is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten